Profesii

Cum va trece învăţământul universitar peste pandemia de COVID-19: Universitaţile care vor câştiga în perioada următoare vor fi cele capabile să intre în competiţiile pentru proiecte de cercetare şi inovare

„La fel cum apariţia tiparului şi ieşirea lăcaşelor de învăţământ din cadrul monahal au generat efecte disruptive în secolele următoare, tot aşa tehnologiile digitale, reţelele sociale şi telecomunicaţiile conturează o nouă realitate astăzi.”

Mediul universitar va fi şi el afectat puternic de pandemia de COVID-19 în această perioadă, un efect care, în timp, poate duce la crearea unei noi realităţi în educaţie, crede Eden Mamut, secretar general al Reţelei Universităţilor de la Marea Neagră. Pentru a supravieţui acestei perioade, universităţile trebuie să pună accent pe inovare şi antreprenoriat, crede el.

„Scenariile de tip business as usual vor fi în mod categoric catastrofale. Singurele scenarii viabile pot fi cele care pun accent pe inovare şi antreprenoriat. În viziunea mea, universitaţile care vor câştiga în perioada următoare vor fi universităţile capabile să intre în competiţiile pentru proiecte de cercetare şi inovare, în parteneriate cu întreprinderi sau organizaţiile din societatea civilă sau chiar organizaţiile de cultură pentru soluţii inovative care să fie promovate în societate“, spune Eden Mamut.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.