Profesii

Supliment ZF Top Employers. Alina Gamauf, responsabil resurse umane, corporate affairs şi CSR, expansiune şi property, Carrefour România: Le oferim angajaţilor un mediu de lucru incluziv, programe personalizate de dezvoltare în carieră şi acţiuni de wellbeing

Supliment ZF Top Employers. Alina Gamauf, responsabil...

Autor: Ramona Cornea

14.11.2023, 00:06 134

Un mediu de lucru incluziv, programe personalizate de dezvoltare în carieră şi beneficii legate de wellbeing pot fi ingredientele care construiesc un angajator de succes. Alina Gamauf, membru al comitetului executiv al Carrefour România şi responsabil al departamentelor de resurse umane, corporate affairs şi CSR, expansiune şi property, spune că aceşti factori fac parte din modelul de succes al companiei pe care o reprezintă.

„Fiecare din colegii noştri are o amprentă unică asupra businessului şi contribuie la succesul Carrefour, iar noi, la rândul nostru, căutăm să contribuim la dezvoltarea lor. Le garantăm un mediu de lucru incluziv şi le punem la dispoziţie proiecte şi programe personalizate de dezvoltare în carieră, dar şi acţiuni de wellbeing care să contribuie la bunăstarea lor generală.

Prin activitatea noastră de 22 de ani în România, am devenit un model de succes în ceea ce priveşte atragerea şi retenţia angajaţilor, strategia noastră fiind bazată pe valori nenegociabile: diversitate şi incluziune, performanţă, încredere şi bunăstare”, a spus ea pentru ZF.

Alina Gamauf nu a oferit date despre numărul de angajaţi, însă anul trecut reprezentanţii Carrefour spuneau pentru ZF că numărul de angajaţi depăşeşte 16.000 persoane. 

„Suntem permanent în căutare de noi talente care să ne ajute să navigăm cu încredere prin toate transformările care apar constant într-o piaţă atât de dinamică cum este cea de retail. Strategia noastră de expansiune contribuie la crearea de noi locuri de muncă la nivel naţional; în prezent, am depăşit pragul de 410 magazine, iar planurile noastre de expansiune continuă”, susţine Alina Gamauf.


„Încurajăm persoanele cu dizabilităţi, pe cei care provin din minorităţi etnice sau aflate în dificultate şi/sau din grupuri defavorizate care doresc un loc de muncă să se dezvolte profesional, să obţină competenţe şi să se bucure de aceleaşi oportunităţi ca alţii.”


Libertatea de şanse în recrutare este un alt punct pe care ea l-a subliniat. „Un aspect important integrat în strategia Carrefour, atât la nivel global, cât şi naţional, este că oferim şanse egale tuturor oamenilor care aplică pentru posturile noastre. În special, încurajăm persoanele cu dizabilităţi, pe cei care provin din minorităţi etnice sau aflate în dificultate şi/sau din grupuri defavorizate care doresc un loc de muncă, să se dezvolte profesional, să obţină competenţe şi să se bucure de aceleaşi oportunităţi ca alţii.”

În ceea ce priveşte pachetele salariale oferite, reprezentanta Carrefour susţine că ele sunt pe măsura competenţelor şi rolului fiecărui angajat. „Avem grijă să menţinem un echilibru intern, iar salariile să reflecte senioritatea, competenţele, performanţa şi complexitatea rolului. De aceea, în fiecare an, ne consultăm cu partenerii noştri sociali, alături de care adaptăm contractul colectiv de muncă astfel încât să răspundă cât mai bine nevoilor angajaţilor noştri. Dincolo de toate acestea, nu putem să nu luăm în calcul şi contextul economic sensibil pe care îl traversăm în ultima perioadă. Drept urmare, ca măsură de combatere a inflaţiei, am majorat valoarea tichetelor de masă la limita maximă admisă de lege”, a detaliat Alina Gamauf.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO