Profesii

Poate nu ştiaţi: 8 milioane de salariaţi români au 4 mld. lei prin fondurile Pilonul II la Fondul Proprietatea, adică 31% din vânzătorul celei mai mari listări de la Bursa de Valori Bucureşti, cea a Hidroelectrica

Autor: Liviu Popescu

20.06.2023, 00:07 1759

NN Pensii are 11% din Fondul Proprietatea, cea mai mare deţinere din rândul celor şapte fonduri de pensii private Pilon II Urmează AZT Viitorul Tău cu 6,9% şi Metropolitan cu 4,5% Pe lângă Pilonul II, din acţionariatul FP mai fac parte statul român cu 6%, investitori români persoane fizice cu 21% şi alţii.

8 milioane de salariaţi români, adică cei care astăzi contribuie cu 3,75% din venitul brut lunar pentru administrarea pri­vată a economiilor de bătrâneţe peste ani de zile, au prin in­ter­mediul fondurilor de pensii private Pilon II investiţii de 4 mld. lei la Fondul Proprietatea (FP).

Astfel viitorii pensionari ai României au o deţinere de 31% din Fondul Proprietatea, unic vânzător în cea mai aşteptată ofertă de listare la Bursa de Valori Bucureşti, cea a Hidroelectrica, aceştia fiind cel mai mare acţionar al Fondului, arată calculele realizate de ZF din rapoartele P2 de la aprilie 2023.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO