Poate nu ştiaţi: 8 milioane de salariaţi români au 4 mld. lei prin fondurile Pilonul II la Fondul Proprietatea, adică 31% din vânzătorul celei mai mari listări de la Bursa de Valori Bucureşti, cea a Hidroelectrica

Autor: Liviu Popescu 20.06.2023

NN Pensii are 11% din Fondul Proprietatea, cea mai mare deţinere din rândul celor şapte fonduri de pensii private Pilon II Urmează AZT Viitorul Tău cu 6,9% şi Metropolitan cu 4,5% Pe lângă Pilonul II, din acţionariatul FP mai fac parte statul român cu 6%, investitori români persoane fizice cu 21% şi alţii.

8 milioane de salariaţi români, adică cei care astăzi contribuie cu 3,75% din venitul brut lunar pentru administrarea pri­vată a economiilor de bătrâneţe peste ani de zile, au prin in­ter­mediul fondurilor de pensii private Pilon II investiţii de 4 mld. lei la Fondul Proprietatea (FP).

Astfel viitorii pensionari ai României au o deţinere de 31% din Fondul Proprietatea, unic vânzător în cea mai aşteptată ofertă de listare la Bursa de Valori Bucureşti, cea a Hidroelectrica, aceştia fiind cel mai mare acţionar al Fondului, arată calculele realizate de ZF din rapoartele P2 de la aprilie 2023.