Profesii

Peru, Argentina si Singapore, cei mai activi angajatori in primul trimestru

Peru, Argentina si Singapore, cei mai activi angajatori in primul trimestru
05.03.2007, 17:38 38

Din cele 27 de tari participante la studiul realizat de Manpower, 20 au raportat ca se asteapta sa faca un numar mai mare de angajari decat in aceeasi perioada a anului trecut. De asemenea, in comparatie cu datele furnizate in urma cu trei luni, 14 tari au declarat ca rata angajarilor va fi mai mare.
Angajatorii din Peru, Singapore, India, Argentina si Africa de Sud vor fi cei mai activi in acest an. Chiar daca cea mai scazuta rata a angajarilor va fi in tari precum Italia, Germania si Franta, companiile din aceste tari se asteapta ca numarul de angajari sa fie mai mare in comparatie cu primul trimestru al anului 2006.
In concordanta cu datele de acum un an, angajatorii din America prevad o rata a angajarilor pozitiva. Angajatorii din zona Pacific a Asiei sunt si ei optimisti in ceea ce priveste numarul de angajari, Singapore si Japonia estimand cea mai mare rata a angajarilor.
In Europa, Orientul Mijlociu si Afica (EMEA) angajatorii din toate cele 13 tari participante prevad angajari masive pentru primul trimestru al acestui an. In acelasi timp, angajatorii din Austria, Belgia, Germania, Irlanda, Olanda, Spania si Elvetia raporteaza cele mai optimiste estimari pentru aceasta perioada.
Nivelul angajarilor prognozate in zona EMEA este diferit, insa cu totii planuiesc sa-si extinda forta actuala de munca. Angajatorii din Africa de Sud au cele mai mari planuri de angajare din zona EMEA. Mai ales cei din Austria, Belgia, Germania, Irlanda, Olanda, Spania si Elvetia au raportat cel mai optimist plan de angajare din primul trimestru al acestui an. Datele din acest domeniu s-au imbunatatit considerabil in Austria si Irlanda in comparatie cu primul trimestru al anului 2006.
Cei mai pesimisti sunt angajatorii italieni, desi sunt cele mai optimiste estimari in ceea ce priveste Italia din 2004 pana in prezent. In Norvegia nivelul de angajari este cel mai mic din ultimii doi ani.
Si in zona de Pacific a Asiei sunt asteptate angajari semnificative, chiar daca sunt o idee mai scazute decat asteptarile inregistrate in urma cu trei luni in marea majoritate a tarilor intervievate.
Angajatorii din India si Singapore anticipeaza cea mai ampla actiune de angajare din regiune, companiile din ambele tari declarand ca vor face mai multe angajari decat in aceeasi perioada anul trecut. Angajatorii din Taiwan au raportat cele mai mici intentii de angajare.
Mai ales angajatorii din Australia, China, India, Japonia si Singapore au raportat estimari optimiste pentru primul trimestru.
In America, studiul a fost realizat pe un esantion de 22.000 de angajatori din Argentina, Canada, Costa Rica, Mexic, Peru si Statele Unite ale Americii.
Angajatorii din Argentina au fost intervievati pentru prima oara trimestrul acesta si au raportat unul dintre cele mai optimiste planuri de angajare. Angajatorii din Canada si Statele Unite au anticipat un ritm la fel de bun de angajari cu cel din primul trimestru al anului 2006.
Studiul Manpower a fost realizat pe un esantion de 50.000 de angajatori din 27 de tari, pentru a putea vedea tendintele de angajare in perioada ianuarie - martie 2007. Peste 45% din intervievati provin din sase tari din America, 31% din opt tari si teritorii din zona Pacifica a Asiei si 24% din 13 tari din zona EMEA.
Manpower are o retea de 4.400 de birouri in 73 de tari si peste 400.000 de clienti pe an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO