Profesii

Nokia si-a dublat numarul de angajati la fabrica de la Jucu

13.06.2008, 22:06 35

Fabrica Nokia de la Jucu, judetul Cluj, a ajuns la 700 de angajati, dublu fata de numarul celor care lucrau in unitatea de productie la inceperea operatiunilor, iar compania finlandeza continua recrutarea de personal.
"Productia a debutat cu 350 de angajati, iar acum numarul acestora este de aproximativ 700. Estimam ca pana la sfarsitul anului numarul acestora va ajunge la 1.000-1.200, iar la sfarsitul lui 2009 numarul de angajati va ajunge la 3.500", a declarat pentru ZF Transilvania John Guerry, directorul fabricii Nokia din Jucu.
El a adaugat ca, in prezent, compania cauta noi angajati care sa se alature echipei. "Angajam nu doar operatori pentru linia de productie, ci si profesionisti din alte domenii precum finante, management operational, inginerie industriala, asigurarea calitatii si planificare. Numarul de angajati creste in fiecare zi", a mai spus Guerry.
La fabrica din Jucu lucreaza, alaturi de romani, indieni, americani si finlandezi, dar majoritatea angajatilor sunt din localitati din vecinatatea fabricii - Jucu, Dej, Gherla si Cluj-Napoca. Oficialii concernului finlandez nu au dorit sa comenteze nivelul salariilor acordate, afirmand ca angajatii primesc "un salariu competitiv pe piata de forta de munca locala".
Productia fabricii din Jucu a demarat la jumatatea lunii februarie, iar trei luni mai tarziu oficialii companiei au anuntat ca au produs un milion de telefoane.
"Productia a debutat cu modelul Nokia 1200 si de atunci am mai lansat cateva produse noi. In general nu oferim informatii despre anumite modele produse in fabricile noastre, insa va pot spune ca au fost realizate produse care necesitau operatiuni simple din punct de vedere al asamblarii, destinate pietelor entry. Modelele mai complexe sunt introduse treptat", a mai spus directorul fabricii. Investitia Nokia de la Jucu se ridica la 60 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO