Profesii

Ioana Matei, Business Magazin: Banii trebuie să stea la comun într-un cuplu? Pro şi contra. Ce cred noile generaţii?

Ioana Matei, Business Magazin: Banii trebuie să stea la...

Autor: Ioana Matei

07.04.2024, 16:02 16970

• „Buget la comun, conturi separate, ştim fiecare ce bani are, plăţi face cine e pe fază,

cine are mai mulţi bani, cine apucă, de rate se ocupă el, de facturi eu etc. Eu cheltuiesc mult mai mult. Avem conturi de economii separate, dar avem acces la acestea amândoi.”

• „Ştiu un cuplu care îşi pune la comun lunar pe Revolut suma de 7.000 de lei, adică 3.500 de lei el şi 3.500 ea, pentru cheltuieli comune.”

• „Eu mi-aş dori buget comun, dar la care să nu contribui – adică un buget comun din care  să mă alimentez.”

• „De la ce punct al relaţiei ar trebui să îţi ţii banii la comun? Şi ce se întâmplă când unul dintre parteneri câştigă mult mai mult decât celălalt? Noi avem conturi separate de economii, discutăm despre achiziţiile importante.”

• „Poate noi suntem mai dezorganizaţi, dar avem bugete se-parate, singura cheltuială comună este grădiniţa copilului. El câştigă mai mult, probabil aş fi mai avantajată dacă am avea un buget comun, dar mi se pare normal să fiu independentă. Cunosc însă cupluri mai organizate din acest punct de vedere, care folosesc inclusiv Excelul pentru stabilirea bugetului de cuplu.”

Numărul curent al revistei a plecat la tipar de Ziua Îndrăgostiţilor (varianta importată), motiv pentru care am şi vorbit în redacţia ZF şi BM despre cum se cheltuie banii în cuplu, subiect care a generat un dialog mai aprins decât de obicei. Dincolo de cine câştigă mai mult şi ce greutate are asta în echilibrul unei relaţii, când vine vorba de bani, cuplurile se confruntă cu cel puţin o întrebare importantă: bugete comune, separate sau ambele?

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO