Profesii

Intr-un an, contractele de munca vor fi cu durata determinata

Intr-un an, contractele de munca vor fi cu durata determinata

Autor: inCont.ro

06.05.2011, 10:17 871

Pachetul de legi care reformeaza relatiile de munca, respectivCodul Muncii, Codul de Dialog Social si legea zilierilor, vor ducela "precarizarea" pietei muncii din Romania, iar in maximum un ancei care vor dori sa se angajeze nu vor mai avea la dispozitiedecat contracte pe durata determinata, este de parere avocatulspecializat in legislatia muncii, Costel Gilca.

Invitat la videochatul incont.ro, Costel Gilca a spus camodificarile aduse la Codul Muncii sunt semnificative si indefavoarea angajatului, iar acestea vor avea efecte pe termenlung.

Potrivit acestuia, in maximum un an de zile, majoritateacontractelor de munca incheiate de angajatori vor fi cu duratadeterminata.

El a precizat ca, in timp, se va crea o discrepanta intre angajatiicu contracte cu durata nedeterminata si cele pe perioadalimitata.

"Efectele modificarii Codului Muncii in piata vor fi cu sigurantanegative. Nu vor face decat sa precarizeze locurile de munca si vorcrea discrepante intre cei care au avut norocul sa prinda uncontract pe perioada nedeterminata, in care angajatorul investestein formare profesionala, si ceilalti, care vor avea parte doar decontracte temporare", a explicat avocatul. Citiţi mai mult desprecontractele de munca pe perioada determinata pewww.incont.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO