Profesii

Harta celor mai mari salarii din 2009, pe judeţe. Cine face bani în România

Harta celor mai mari salarii din 2009, pe judeţe. Cine face bani în România
08.11.2010, 20:20 68

Exceptând Capitala, anul trecut doar şapte angajaţi din Româniaau declarat la Fisc un salariu anual mai mare de un milion de lei,brut, scrie Gândul.

Cel mai mare salariu încasat în 2009 în România a fost deaproape 8,1 milioane de lei, respectiv 160.000 de euro pe lună şi afost ridicat de la ghişeu, sau primit direct în cont, de un bancherdin Bucureşti. Şeful de bancă a încasat, lunar, echivalentul acirca 360 de salarii medii pe economie (1.477 de lei - salariulmediu brut pe economie în decembrie 2009).

Topul celor mai mari zece salarii încasate anul trecut, dintrecare cel mai mic este de 3,3 milioane de lei (66.000 de euro pelună), este dominat copios de către bancheri, care ocupă nu maipuţin de şapte poziţii din acest clasament, pe lângă ei "având loc"doar şeful unei companii de asigurări, un angajat în domeniulpublicităţii şi şeful unei com-panii de pe piaţa telecomunicaţiilorprin reţele cu cablu, conform datelor Fiscului obţinute la cerereaGândul. Vedeţi harta celor mai mari salarii şi un top al acestora pewww.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO