Profesii

Executivii incep sa spuna "Nu!" calatoriilor de business

23.06.2008, 18:39 15

Managerii americani au evitat sa plece in 12 milioane de calatorii de afaceri anul trecut, in timp ce pentru omologii lor britanici, in special cei din sectorul serviciilor financiare, calatoriile de afaceri sunt pe punctul de-a disparea.
Un studiu efectuat de Travel Industry Association din Statele Unite a aratat ca intarzierile, anularile si controalele ineficiente de securitate sunt pe primul loc in topul factorilor iritanti pentru executivii care trebuie sa faca calatorii cu avionul.
Pe ansamblu, 41 de milioane de calatorii au fost evitate in ultimele 12 luni, dintre care 12 milioane erau calatorii de vacanta.
Impactul economic s-a concretizat intr-o pierdere de 26,5 miliarde de dolari, inclusiv cu pierderile de 9,4 miliarde de dolari pentru liniile aeriene, 5,6 miliarde de dolari in cazul hotelurilor si 3,1 miliarde de dolari pierderi pentru restaurante.
De asemenea, studiul a evidentiat nemultumirea calatorilor, in special in randul celor care calatoresc frecvent cu avionul, fata de serviciile din reteaua companiilor aeriene din SUA.
Aproape opt din zece calatori din esantionul considerat au declarat ca sistemul este deficitar sau ca necesita modificari.
Doua treimi dintre calatori au spus ca sistemul este intr-o continua deteriorare, in timp ce o treime s-a aratat nemultumita de serviciile aeri-ene, acest procent fiind de 50% in randul calatorilor care efectuau cinci sau mai multe calatorii intr-un an.
"Multi calatori considera ca timpul lor nu este respectat, ceea ce ii determina sa evite un numar mare de calatorii", a spus Allan Rivlin, partener in cadrul Peter D Hart Research Associates, una dintre companiile implicate in studiul realizat.
Micsorarea numarului de calatorii de afaceri in randul britanicilor a fost evidentiat de cifrele prezentate de grupul de consultanta Hogg Robinson.
Aceste date avertizau ca organizatiile au redus numarul calatoriilor de afaceri, in special firmele de servicii financiare care controlau cheltuielile privind evenimentele si calatoriile de afaceri. O cerere mai mica pentru calatorii de afaceri s-a inregistrat si in randul companiilor mici.
"Au inceput sa fie vizibile anumite schimbari in ultimul trimestru al anului financiar, iar cativa dintre clientii nostri, in special cei din sectorul financiar, au incercat sa reduca cheltuielile generate de calatoriile de afaceri", au declarat reprezentantii companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO