Profesii

Clinicile private se lupta pentru medicii de la stat

22.05.2010, 15:03 18

Diminuarea salariilor deja foarte mici ale medicilor joaca inbeneficiul operatorilor privati, unitatile incercand sa creascacompetitia intre medici pentru a obtine cat mai multi pacienti,scrie BUSINESS Magazin. Dar cecapacitate de preluare a medicilor au in momentul de fata clinicileprivate?

Am batut la usa marilor jucatori de pe piata serviciilormedicale pentru a cauta un raspuns. "La acest moment serviciileprivate ocupa doar 5-6% din piata serviciilor medicale din Romania.Prin corespondenta, acelasi procent revine si fortei de munca pecare o absorb clinicile private din personalul medical", spuneSergiu Negut, director general adjunct al Centrului Medical Unirea,retea cu 18 clinici in care profeseaza circa 500 de medici.

La nivelul operatorului de servicii medicale Medlife s-a bugetatpentru anul 2010 preluarea a 200 de doctori. Sergiu Negut observaca, in ultima perioada, medicii s-au aratat din ce in ce maidispusi sa activeze in mediul privat. "Mai mult, chiar si varfurileprofesionale iau in calcul aceasta alternativa, care le permite saanuleze compromisurile existente in sistemul de sanatate de stat sisa isi exercite meseria fara constrangeri", spune seful CMU.

Cititi mai multe despre solutiile pe care le au medicii dupareducerea salariala de 25% pe www.businessmagazin.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO