Clinicile private se lupta pentru medicii de la stat

Ziarul Financiar 22.05.2010

Diminuarea salariilor deja foarte mici ale medicilor joaca in beneficiul operatorilor privati, unitatile incercand sa creasca competitia intre medici pentru a obtine cat mai multi pacienti, scrie BUSINESS Magazin. Dar ce capacitate de preluare a medicilor au in momentul de fata clinicile private?

Am batut la usa marilor jucatori de pe piata serviciilor medicale pentru a cauta un raspuns. "La acest moment serviciile private ocupa doar 5-6% din piata serviciilor medicale din Romania. Prin corespondenta, acelasi procent revine si fortei de munca pe care o absorb clinicile private din personalul medical", spune Sergiu Negut, director general adjunct al Centrului Medical Unirea, retea cu 18 clinici in care profeseaza circa 500 de medici.

La nivelul operatorului de servicii medicale Medlife s-a bugetat pentru anul 2010 preluarea a 200 de doctori. Sergiu Negut observa ca, in ultima perioada, medicii s-au aratat din ce in ce mai dispusi sa activeze in mediul privat. "Mai mult, chiar si varfurile profesionale iau in calcul aceasta alternativa, care le permite sa anuleze compromisurile existente in sistemul de sanatate de stat si sa isi exercite meseria fara constrangeri", spune seful CMU.

Cititi mai multe despre solutiile pe care le au medicii dupa reducerea salariala de 25% pe www.businessmagazin.ro.