Profesii

Cine este Adina Pascu, românca de la conducerea celei mai mari fabrici din Europa a gigantului Procter&Gamble

Cine este Adina Pascu, românca de la conducerea celei...

Autor: Cristina Roşca

16.03.2013, 14:37 2006

Adina Pascu, 42 de ani, a lăsat conducerea fabricii P&G de la Timişoara pentru a deveni director general al celei mai mari fabrici din Europa a gigantului Procter&Gamble, aflată în Novomoskovsk, Rusia

Adina Pascu şi-a construit întreaga carieră în jurul fabricii din Timişoara a P&G unde s-a angajat în 1996 ca manager al departa­mentului de engineering. Absol­ventă a Facultăţii de Electrotehnică din Timişoara (1994), Pascu a mai deţinut anterior funcţii precum cea de manager al diviziei de detergenţi solizi în cadrul fabricii de detergenţi P&G de la Timi­şoara sau cea de manager al pro­ducţiei de detergenţi lichizi pe care a ocupat-o în cadrul fabricii P&G din localitatea Novomoskovsk (Rusia).

Adina a început să lucreze pentru P&G ca inginer în fabrica din Timişoara imediat după finalizarea studiilor şi a crescut în carieră pas cu pas, deţinând şi poziţii de expat în alte filiale P&G din Europa. Despre exeperienţa acumulată peste hotare ea spune că au pregătit-o pas cu pas pentru responsabilităţile pe care le are acum.

"Sigur că această decizie (de a prelua conducerea fabricii din Rusia, n. red.) nu a fost uşoară, a fost chiar foarte grea. Am crescut împreună cu fabrica din Timişoara, acolo mi-am dezvoltat o mare parte din carieră", spune Adina Pascu, prima femeie director al fabricii din Novomoskovsk, Rusia.

Ea recunoaşte însă că schimbarea im­plică şi o serie de dificultăţi, precum inte­grarea într-o cultură diferită şi desco­perirea potenţialului oamenilor.
Adina Pascu a obsolvit în 1994, Facultatea de Electrotehnică din Timişoara. Imediat după finalizarea studiilor, Adina a început să lucreze pentru P&G ca inginer în fabrica din Timişoara i şi a crescut în carieră pas cu pas, deţinând şi poziţii de expat în alte filiale P&G din Europa. Despre exeperienţa acumulată peste hotare ea spune că au pregătit-o pas cu pas pentru responsabilităţile pe care le are acum.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO