Cine este Adina Pascu, românca de la conducerea celei mai mari fabrici din Europa a gigantului Procter&Gamble

Autor: Cristina Roşca 16.03.2013

Adina Pascu, 42 de ani, a lăsat conducerea fabricii P&G de la Timişoara pentru a deveni director general al celei mai mari fabrici din Europa a gigantului Procter&Gamble, aflată în Novomoskovsk, Rusia

Adina Pascu şi-a construit întreaga carieră în jurul fabricii din Timişoara a P&G unde s-a angajat în 1996 ca manager al departa­mentului de engineering. Absol­ventă a Facultăţii de Electrotehnică din Timişoara (1994), Pascu a mai deţinut anterior funcţii precum cea de manager al diviziei de detergenţi solizi în cadrul fabricii de detergenţi P&G de la Timi­şoara sau cea de manager al pro­ducţiei de detergenţi lichizi pe care a ocupat-o în cadrul fabricii P&G din localitatea Novomoskovsk (Rusia).

Adina a început să lucreze pentru P&G ca inginer în fabrica din Timişoara imediat după finalizarea studiilor şi a crescut în carieră pas cu pas, deţinând şi poziţii de expat în alte filiale P&G din Europa. Despre exeperienţa acumulată peste hotare ea spune că au pregătit-o pas cu pas pentru responsabilităţile pe care le are acum.

"Sigur că această decizie (de a prelua conducerea fabricii din Rusia, n. red.) nu a fost uşoară, a fost chiar foarte grea. Am crescut împreună cu fabrica din Timişoara, acolo mi-am dezvoltat o mare parte din carieră", spune Adina Pascu, prima femeie director al fabricii din Novomoskovsk, Rusia.

Ea recunoaşte însă că schimbarea im­plică şi o serie de dificultăţi, precum inte­grarea într-o cultură diferită şi desco­perirea potenţialului oamenilor.
Adina Pascu a obsolvit în 1994, Facultatea de Electrotehnică din Timişoara. Imediat după finalizarea studiilor, Adina a început să lucreze pentru P&G ca inginer în fabrica din Timişoara i şi a crescut în carieră pas cu pas, deţinând şi poziţii de expat în alte filiale P&G din Europa. Despre exeperienţa acumulată peste hotare ea spune că au pregătit-o pas cu pas pentru responsabilităţile pe care le are acum.