Profesii

Cei mai buni angajati, la Roma

21.04.2003, 00:00 20

Un numar de 23 de angajati ai companiei Quadrant Amroq Beverages (QAB), imbuteliatorul si distribuitorul bauturilor racoritoare Pepsi, Prigat, Kick si apei minerale Perla, au primit ca recompensa pentru rezultatele deosebite pe care le-a avut anul trecut o excursie la Roma.
Excursia face parte dintr-un program de recompensare a rezultatelor excelente in vanzari, demarat de companie in urma cu trei ani, excursiile anterioare avand ca destinatie Istanbul si Praga.
"Este important pentru compania noastra ca angajatii sa fie motivati in munca lor de zi cu zi, sa fie rasplatiti pentru rezultate exceptionale prin astfel de programe, in egala masura incitante, relaxante si amuzante", a declarat Anca Podoleanu, Human Resources Manager.
Alaturi de conditia sine qua non a realizarii unor vanzari peste un anumit nivel, pentru includerea angajatilor in programul respectiv mai este necesar ca beneficiarii sa aiba o vechime de cel putin un an in companie.
La excursie au participat reprezentantii de vanzari directe si indirecte, la toate nivelele (pornind de la agent de vanzari si agent dezvoltare piata, pana la director de canal de distributie).
QAB spune ca prin acest program se urmareste reducerea nivelului de fluctuatie a personalului. De altfel, in 2002, compania sustine ca a inregistrat o scadere majora a fluctuatiei personalului fata de 2001.
Compania a mai derulat la finele anului trecut si un program de "experiential training", bazat pe conceptul de invatare pe baza experientei, desfasurat in sudul Turciei, in muntii Koprulu, Irdir si in Antalya.
Complet rupt de elementele "civilizatiei" (de exemplu telefon sau TV), managementul QAB a fost nevoit sa supravietuiasca in conditii extrem de dificile si sa rezolve probleme complexe. Timp de patru zile, cursurile s-au desfasurat in aer liber, echipele formate trebuind sa indeplineasca o serie de sarcini pe care le primeau de la traineri, precum urmarea unor trasee cu jeep-urile sau sa se lupte cu rauri involburate intr-o "cursa" de rafting. La finalul fiecarei zile, echipele faceau sumarul evenimentelor traite intr-o discutie condusa de traineri.



 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO