Profesii

Business Magazin. Cine este Bogdan Axinia, cel care conduce eMag Ventures, fondul de investiţii al celui mai mare retailer online: După ce am cumpărat flip.ro avem pe listă încă 3 businessuri

Bogdan Axinia, managing director al eMAG Ventures: „Dezvoltatorii au câteva calităţi care se transpun repede şi bine în zona de business şi management: înţelegerea rapidă şi profundă a subiectelor, modul structurat de abordare a problemelor împreună cu capacitatea de a găsi soluţii creative atunci când e cazul şi obiŞnuinţa de învăţare continuă.”

Autor: Ioana Matei

12.02.2022, 14:35 431

Norocul poate fi provocat prin deschidere la nou şi prin asumare de riscuri – crede Bogdan Axinia, managing director al eMAG Ventures. Acest tip de şanse - provocate l-au ajutat să evolueze constant în carieră şi reprezintă şi filosofia cheie în descoperirea de  start-up-uri pe care eMAG să le susţină.

Pentru mine reuşita în carieră a fost o combinaţie între curiozitate şi noroc. Curiozitatea care m-a împins să caut, să înţeleg noi idei şi proiecte, să învăţ în mod permanent şi să acumulez experienţă. Iar norocul cred că poate fi provocat să apară prin deschiderea la nou şi asumarea de riscuri”, descrie viziunea sa asupra motorului reuşitei în carieră Bogdan Axinia, managing director al eMAG Ventures.

Responsabilităţile sale din această funcţie se împart în două mari direcţii: căutarea de companii noi în care să investească eMAG Ventures, care să corespundă profilului pe care îl au în vedere (firme care activează în zona B2C, care generează deja venituri şi au posibilitatea de a scala repede cu ajutorul tehnologiei), precum şi susţinerea companiilor în care eMAG a investit deja, prin ecosistemul creat de companie. Nu are o echipă dedicată, însă din această funcţie, lucrează cu mai mulţi oameni din întreaga companie, fiecare ajutându-l în funcţie de aria lui de expertiză, fie că vorbim despre finance, legal, HR, tehnologie, marketing sau operaţional.

Bogdan Axinia a făcut pasul spre management în urmă cu 12 ani, după ce a evoluat alţi 8 de la o bază de software developer. A crescut constant, iar el crede că norocul a avut un rol important în acest parcurs, încă de la primele tangenţe cu domeniul. Norocul, a făcut, de pildă, ca unul din prietenii care l-au vizitat în vacanţă în satul unde s-a născut să îi povestească despre calculatoare şi informatică. „Aşa că am decis să urmez liceul cu profilul informatică – ceea ce părea puţin „exotic” pentru locul şi momentul respectiv”, îşi aminteşte el. Pentru că i-a plăcut informatica în liceu, a decis să urmeze şi facultatea cu acelaşi profil, la Iaşi. La terminarea studiilor, a venit în Bucureşti, unde acum 20 de ani existau mai multe oportunităţi în IT.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO