Prima pagina

Ziaristi straini ucisi in Sierra Leone

26.05.2000, 00:00 14


Un corespondent al agentiei de presa Reuters si un cameraman de la televiziunea americana Associated Press au fost ucisi miercuri, in Sierra Leone, intr-o ambuscada pusa la cale de rebelii din Frontul Unit Revolutionar (RUF) in apropiere de capitala Freetown, a anuntat un purtator de cuvant al Ministerului britanic de Externe citat de Reuters.

In ambuscada in care si-au pierdut viata jurnalistul american Kurt Schork (53 de ani) si spaniolul Miguel Gil Moreno (32 de ani), au mai fost raniti doi ziaristi de la Reuters, cameramanul Mark Chisholm si fotoreporterul Yannis Behrakis. Schork, Chisholm si Behrakis erau specializati in reportaje de razboi si lucrau in echipa de mai multi ani.

Schork lucra pentru Reuters de zece ani, acoperind evenimente precum revolta kurzilor din nordul Irakului la inceputul razboiului din Golf, razboaiele din Bosnia si din Kosovo.

Moreno, care lucra pentru televiziunea AP din 1995, a transmis din Sarajevo, Abidjan, Kosovo si Cecenia. El primise luna trecuta titlul de cameramanul anului din partea Societatii Regale de Televiziune.
Numarul jurnalistilor ucisi de la inceputul acestui an in intreaga lume a ajuns astfel la 26, a anuntat Federatia Internationala a Ziaristilor, cu sediul la Bruxelles.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO