Prima pagina

Victoria lui Sarkozy sustine bursa din Paris, dar nu si euro (Update)

07.05.2007, 13:44 21

Indicele bursei din Paris, CAC 40, a urcat cu 0,2% in prima parte a sedintei de tranzactionare, impulsionat de victoria confortabila a conservatorului Nikolas Sarkozy la presedintia Frantei, primita favorabil de pietele financiare franceze, transmite Reuters.

In schimb, victoria dreptei la alegerile prezidentiale nu a avut un impact imediat asupra euro, volumul tranzactiilor de pe piata valutara europeana mentinandu-se redus in cursul diminetii. La ora 08:00 GMT, euro era cotat in crestere cu 0,1%, la 1,3605 dolari pe unitate.

Indicele pan-european FTSEurofist 300 era cotat, la ora 07:10 GMT, in crestere cu aproape 0,2%, la 1.596,6 puncte, cel mai ridicat nivel atins dupa decembrie 2000, favorizat de evolutia ascendenta a pietelor asiatice, precum si de activitatea de fuziuni si achizitii.

Avansul consemnat de la inceputul anului de FTSEurofist 300 a ajuns la 7,7%.
Conservatorul Nicolas Sarkozy a castigat alegerile prezidentiale de duminica din Franta cu un procent cuprins intre 53% si 53,2% din voturile exprimate, conform sondajelor de la iesirea de la urne realizat de mai multe institute franceze. Contracandidata lui, socialista Segolene Royal si-a recunosctut infrangerea.

Sarkozy, ministru de interne si ministru al finantelor timp de patru ani in timpul presidentiei lui Jacques Chirac a promis sa reduca taxele, numarul de functionari publici si al imigrantilor.

Prezenta la vot a fost de circa 85% conform sondajelor, ceea ce ar insemna cea mai mare nivel al participarii la vot din 1981.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO