Prima pagina

UE: Caderile la burse si stagnarea economiei SUA ameninta Europa

22.01.2008, 11:33 16

Ministrii de finante europeni au declarat pentru Bloomberg ca caderile inregistrate pe bursele internationale si stagnarea economiei SUA ameninta cu incetinirea cresterea economiei Europei.

"Situatia economica si pietele financiare sunt foarte volatile si nesigure, o afacere buna fiind mai nesigura decat de obicei", a declarat ministrul de finante din Luxembourg ieri la Bruxelles, dupa o intalnire cu omologii din zona euro.

Caderile de pe burse au continuat si astazi dupa ce titlurile de pe pietele bursiere asiatice au ajuns la nivelul lui septembrie 2001. Caderile au dus la pierderi totale de 5.000 de milioane de dolari in acest an.

Volatilitatea de pe pietele bursiere au marit "nesiguranta" cu privire la viitorul cresterii economice din zona euro, conform unui comunicat trimis Bloomberg News.

Indicele Morgan Stanley pentru zona Asia Pacific a cazut astazi 6,3 procente, trasand astfel si evolutia negativa de pe pietele europene. Indicele Dow Jones Euro Stoxx 50 a cazut ieri la nivelul din 1991.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO