Prima pagina

Trichet: Pietele financiare continua sa treaca printr-un "proces de corectie"

26.05.2008, 10:28 18

Presedintele Bancii Centrale Europene (BCE), Jean-Claude Trichet a declarat azi ca pietele financiare continua sa treaca printr-un proces de corectie, la nivelul Grupului celor sapte state puternic industrializate mentinandu-se nelinistile privind instabilitatea excesiva a dolarului, informeaza Reuters.

"Observam o corectie continua a pietei, impreuna cu... un nivel ridicat de volatilitate", a spus Trichet in cadrul unei conferinte de presa sustinuta in Israel, la reuniunea Grupului celor 30.

Trichet a reiterat o declaratie a Grupului celor sapte natiuni industrializate, conform careia variatiile mari ale dolarului fata de euro reprezinta "un motiv de ingrijorare".

Presedintele Rezervei Federale (Fed) din New York, Timothy Geithner, a declarat la conferinta ca Statele Unite trec printr-un "proces de ajustare dificil dar necesar", care are loc dupa o lunga perioada de dezvoltare rapida.

Geithner a spus ca circumstantele din fiecare tara sunt diferite, dar ca obiectivul comun este combaterea inflatiei.

El a aratat ca economia mondiala este mai bine pozitionata si are o capacitate mai mare de a face fata incetinirii ritmului de dezvoltare, fata de anii 1970, cand a avut loc o crestere puternica a cotatiei petrolului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO