Prima pagina

Titlurile Transgaz Medias intra in componenta indicelui BET

26.03.2008, 10:13 19

Bursa de Valori Bucuresti a hotarat ieri, in urma intalnirii trimestriale a Comitetului Indicilor BVB, includerea in cadrul indicelui BET a titlurilor Transgaz (TGN) si excluderea actiunilor Turbomecanica (TBM), urmand ca aceasta inlocuire sa se efectueze de la 1 aprilie.

In componenta indicelui BET intra cele mai lichide zece actiuni listate la Bursa de Valori Bucuresti.

Ponderea fiecarui simbol bursier in componenta indicelui BET va fi calculata pe baza preturilor de inchidere stabilite in sedinta de tranzactionare de joi, 27 martie.

Din vechea componenta a indicelui BET au facut parte actiunile Banca Transilvania (pondere 19,83%), BRD - Groupe Societe Generale (pondere 19,66%), Petrom (19,52%), Rompetrol Rafinare (11,11%), Impact Developer&Contractor (6,68%), Transelectrica (6,61%), Biofarm (5,57%), SSIF Broker (5,27%), Antibiotice (3,99%) si Turbomecanica (1,76%).

Bursa de Valori Bucuresti a decis de asemenea includerea titlurilor Dafora si Transgaz in cadrul indicelui BET-C.

BET-C este indicele compozit al pietei BVB, acesta reflectand evolutia preturilor tuturor companiilor listate pe piata reglemetata BVB, Categoria I si II, cu exceptia SIF-urilor.

Factorul de reprezentare pentru fiecare simbol din componenta indicilor BET, BET-FI si BET-C va fi calculat de catre BVB pe baza preturilor de inchidere a sedintei de tranzactionare de joi, 27 martie 2008.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO