Prima pagina

Tariceanu: Salariul mediu nu poate ajunge la 1.000 de euro vanzand doar porumb si sfecla

05.10.2007, 17:02 13

Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat astazi, la Cernavoda, ca nu exista o companie care sa actioneaze precum o "locomotiva economica" si a adaugat ca romanii nu vor putea ajunge la un salariu mediu lunar de 1.000 de euro vanzand doar "porumb si sfecla", informeaza Mediafax.

"In momentul de fata, nu exista companii romanesti care sa permita Romaniei sa devina si altceva decat producator pentru o bucatica din piata romaneasca. Aceste companii trebuie consolidate ca sa devina o locomotiva in zona pe care opereaza", a spus seful Guvernului.

Dacia Renault a fost oferita ca exemplu de companie care ar putea actiona ca "o locomotiva economica, de care orice tara are nevoie".

"Cu cat vom avea mai multe companii mari, puternice, care la randul lor vor hrani o pleiada de IMM-uri, practic economia romaneasca va fi mai puternica si in final toate aceste lucruri se vor reflecta in bunastarea individuala", a spus Tariceanu.

Premierul a dat ca exemplu tarile vecine Romaniei, Ungaria, Cehia si Slovacia, care au companii puternice.

Mai multe stiri gasiti pe site-ul www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO