Prima pagina

Suflul exploziei de la Mihailesti a spulberat conducerea Doljchim Craiova

11.06.2004, 00:00 42



Compania Nationala a Petrolului SNP Petrom, proprietarul combinatului chimic Doljchim Craiova, a decis destituirea intregii conduceri a societatii, in urma unei anchete privind activitatile interne ale combinatului.



Conducerea Petrom l-a destituit pe directorul general Ion Gherghe, precum si pe directorul economic si comercial, acestia fiind transferati in cadrul sucursalei Petrom Craiova.



Aceasta este prima masura de sanctionare luata in urma exploziei de la Mihailesti, care a avut loc in urma cu aproape doua saptamani si s-a soldat cu 16 victime si 12 raniti. Incepand de azi, directorul Doljchim Craiova este fostul sef al sectiei mecanoenergetice a combinatului, Cornel Lascu. "Am decis destituirea intregii conduceri de la Doljchim, respectiv a directorului general, a celui economic si comercial, acestia fiind trecuti in cadrul sucursalei Petrom Craiova. Am facut o analiza a activitatii sub toate aspectele la combinat, care face parte dintr-un program de evaluare anuntat mai demult", a declarat pentru Ziarul Financiar Gheorghe Constantinescu, directorul general al SNP Petrom.



In urma cu doua saptamani un camion incarcat la Doljchim Craiova cu azotat de amoniu a explodat la Mihailesti, producand moartea mai multor persoane si punand in discutie reglementarile in vigoare privind transportul substantelor periculoase pe drumurile publice din Romania.



Petrom, detinator al combinatului, se afla in avansate proceduri de privatizare, statul intrand in negocieri directe cu grupul austriac OMV. Acesta urmeaza sa cumpere 33-34% din actiunile Petrom si sa participe la o majorare de capital pentru a detine pachetul de 51% in cadrul unei tranzactii estimata de catre analisti intre 1-1,3 miliarde euro. Statul roman detine 93% din Petrom. adrian.mirsanu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO