Prima pagina

Stolojan ar investi pe Bursa si intr-o clinica privata

Stolojan ar investi pe Bursa si intr-o clinica privata

Theodor Stolojan

08.05.2007, 19:10 52

Fiul si fiica lui Theodor Stolojan, liderul Partidului Liberal Democrat, ar putea investi banii obtinuti din vanzarea actiunilor bazei Clabucet Sosire din Predeal pe Bursa, respectiv in deschiderea unei clinici private.
"Contractul de vanzare al Clabucet Sosire nu a fost semnat deocamdata, asa ca vorbim de posibilitati. Oricum, nu ne-am gandit la alte modalitati de investire. Fiica mea ar putea deschide o clinica privata, iar fiul meu ar putea investi banii la Bursa", a spus Theodor Stolojan. Suma incasata pe cele 90% din actiuni s-ar putea ridica la opt-zece milioane de euro, potrivit informatiilor de pe piata.
Vlad Stolojan si Ada Palea, cei doi copii ai lui, detin cate 45% din Pavcrib, firma care administreaza Clabucet Sosire, in timp ce restul de 10% din actiuni sunt detinute de administratorul firmei, Vasile Pavan, potrivit lui Stolojan.
Presedintele Partidului Liberal Democrat nu a dorit sa precizeze valoarea la care va fi incheiat contractul.
"Nu vreau sa vehiculez nicio suma", a precizat el.
Banii pe care Vlad Stolojan, cercetator stiintific in Marea Britanie, ii va investi in actiuni bursiere vor completa investitiile tatalui sau pe Bursa, care detine un portofoliu de actiuni listate in valoare de peste 250.000 de euro, potrivit propriilor declaratii. Bursa a adus in ultimii ani castiguri foarte mari, chiar de 100%, in timp ce clinicile private sunt in voga ca urmare a starii proaste in care se afla sistemul de sanatate public.
Totodata, Theodor Stolojan are in acest moment actiuni la compania Tofan Agro, unde detine o participatie de 25%, precum si la Strategie Consulting, potrivit Oficiului National al Registrului Comertului (ONRC).
Baza Clabucet Sosire din Predeal va fi achizitionata de compania Conect Business Park, contra unei sume cuprinse intre opt si zece milioane de euro, potrivit unor declaratii anterioare ale reprezentantilor Conect Business Prak. Aceasta ar fi vrut sa achiztioneze Clabucet Sosire cu doi ani in urma, dar negocierile au fost intrerupte in urma cu un an si jumatate ca urmare a unor probleme personale, potrivit aceleiasi surse. Acum insa, Conect Business Park va intra in posesia pachetului integral de actiuni.
Actionarul majoritar al Conect Business Park este compania Tina Pack Co, care detine 96,98% din actiuni. Potrivit datelor ONRC, Tina Pack Co este controlata de doi cetateni romano-canadieni, Tina si Livio Burton.
Complexul Clabucet Sosire are o suprafata de 4.800 de metri patrati construiti si include hotelul Premier de 12 camere si patru apartamente, o cabana Clabucet de 20 de camere si doua restaurante.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO