Prima pagina

Stanga invinge la Roma, Napoli si Torino

29.05.2001, 00:00 19



Partidele de centru-stanga, invinse de coonservatorii lui Silvio Berlusconi in alegerile generale, sarbatoresc victorii importante in scrutinul local, dupa ce au cucerit primariile din Roma, Torino si Napoli, informeaza CNN.

"Am demonstrat ca alianta de centru-stanga are inca putere", a declarat Francesco Rutelli, invins de Berlusconi in lupta pentru fotoliul de premier.

Potrivit rezultatelor oficiale, la Torino, candidatul de centru-stanga Sergio Chiamparino a obtinut circa 52,6% din voturi, invingandu-l pe Roberto Rossi, reprezentantul dreptei.

La Roma, unde Berlusconi a incercat sa-l impuna ca primar pe fostul sau purtator de cuvant Antonio Tajani, fostul comunist Walter Veltroni a obtinut victoria la o diferenta de peste patru procente.

Rutelli a fost primul primar ales al Romei in urma reformelor electorale din ultimul deceniu, dar nu a mai putut candida pentru un al treilea mandat.

Situatia a fost favorabila stangii si la Napoli, unde Rosa Russo Jervolino l-a invins pe Antonio Martusciello, obtinand 52,9% din voturi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO