Prima pagina

Soare, Stanton Chase: Cand nu mai face fata cheltuielilor, romanul nu le reduce, cauta un salariu mai mare

Soare, Stanton Chase: Cand nu mai face fata cheltuielilor, romanul nu le reduce, cauta un salariu mai mare
30.07.2008, 13:36 225

Dupa ce au trait o buna perioada sub dominatia restrictiilor, consumatorii romani au profitat cat au putut de avalansa de produse si servicii care au aparut pe piata in ultimii ani. Razvan Soare senior consultant, Stanton Chase, spune pentru BUSINESS Magazin ca tendinta romanilor de a consuma pentru alimentatie va ramane indiferent de nivelul social la care se afla.
"Cred ca batalia se duce in general pe segmente de populatie, iar bugetul permite. Cand nu permite, intalnim o situatie specifica romanilor, anume nu aceea de a reduce cheltuielile, ci de a gasi un salariu mai bine platit si, surprinzator, pana acum a functionat. Dar nu cred ca va mai functiona de acum incolo, pentru ca, in scurt timp, concurenta pe piata fortei de munca va creste pentru toate nivelurile salariale. Vor ramane cateva pozitii foarte bine platite, vor ramane cateva specializari foarte bine cautate, iar cei care isi formasera o nevoie de consum bazata pe o anticipare pozitiva a salariului vor fi nevoiti sa-si regandeasca pozitia", estimeaza el.
Cititi mai mult pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO