Prima pagina

Sarkozy vrea sa cunoasca starea rezervelor de petrol din lume

04.07.2008, 16:06 14

Presedintele francez Nicolas Sarkozy si-a exprimat dorinta ca G8 sa incurajeze "transparenta" pe piata petrolului cerand statelor producatoare de petrol sa faca publica oferta si rezervele lor, iar consumatorilor, sa indice nivelul stocurilor de petrol pe care acestia le detin, informeaza Le Point.

"Este important sa stabilim o metoda prin care tarile producatoare si tarile consumatoare sa impartaseasca informatii cu privire la rezervele, stocurile si productia de petrol", a declarat Sarkozy, in cadrul summitului G8, de la Toyako (nordul Japoniei).

"Starea cererii si ofertei nu pot explica explozia pretului petrolului. Aceasta volatilitate se poate explica doar printr-o transparenta insuficianta", a continuat Sarkozy.

In privinta cresterii cererii de pe piata petrolului, presedintele francez a exprimat inca o data nevoia de crestere a productiei de petrol la nivel mondial.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO