Prima pagina

Proiectele imobiliare au adus profituri uneori duble fata de suma investita

Proiectele imobiliare au adus profituri uneori duble fata de suma investita
08.02.2008, 13:35 26

Dezvoltatorii imobiliari au obtinut din vanzarea proiectelor din Romania profituri care au reprezentat, in unele cazuri, dublul sumei investite pentru construirea proprietatilor respective, potrivit calculelor realizate de Mediafax.

Calculele se bazeaza pe valoarea investitiilor anuntate de dezvoltatori pentru realizarea proiectelor si sumele obtinute de acestia din vanzarea proprietatilor in 2007.

Anul trecut, cea mai mare tranzactie incheiata pe piata din Bucuresti a fost vanzarea cladirii America House, situata in Piata Victoriei, de catre Globe Trade Centre - GTC subsidiarei grupului financiar francez Natixis, Ixis Corporate&Investment Bank, intr-o tranzactie de 120 milioane euro.

Vanzarea imobilului a adus dezvoltatorului GTC un profit de 80 de milioane de euro, adica peste dublul sumei investite. La inceperea lucrarilor, reprezentantii companiei au estimat ca vor investi 35-40 de milioane de euro.

Si firma belgiana Liebrecht & wooD a facut o afacere foarte profitabila prin vanzarea complexului de birouri Victoria Park fondului Immoeast pentru 65 milioane de euro. Compania a anuntat inainte de finalizarea proiectului ca investitia se va plasa la 25-30 de milioane de euro.

O alta proprietate care a dus un castig consistent dezvoltatorului a fost complexul de birouri S-Park din Capitala. Investitia pentru realizarea proiectului a fost estimata la 60 de milioane de euro, iar fondul austriac Immoeast a platit 101,5 milioane de euro pentru cele patru cladiri de birouri din S-Park. Astfel, profitul firmei Primavera Development, detinuta de oamenii de afaceri Daniel Adrian Tanasoiu, Emil Tanasoiu si Valentin Bitoiu, a trecut de 40 milioane de euro, respectiv 70% din investitia initiala.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO