Prima pagina

Profitul Fortis scade cu 41% in primele 6 luni, la 1,63 mld. euro

04.08.2008, 15:14 21

Grupul financiar belgian Fortis, care a participat anul trecut la preluarea bancii ABN Amro, a obtinut in primele sase luni ale anului un profit net de 1,638 miliarde de euro, in scadere cu 41% fata de perioda similara a anului trecut, a anuntat astazi compania.
In trimestrul al doilea, castigul bancii a consemnat un avans de 3%, la 830 de milioane de euro, insa banca precizeaza ca "mediul economic devine din ce in ce mai dificil".
"In prima jumatate a anului, afacerea noastra, inclusiv achizitia activitatilor ABN Amro, a evoluta satisfacator in conditiile turbulenetelor de pe piata. Dar observam ca mediul economic devine din ce in ce mai dificil pe mai multe sectoare", a declarat, CEO-ul companiei, Herman Verwilst.
Fortis a facut parte, alaturi Banco Santander, din consortiul condus de Royal Bank of Scotland care a preluat anul trecut banca ABN Amro, pentru 72 de miliarde de euro. In urma diviziuni grupului olandez, Royal Bank of Scotland a preluat operatiunile din Asia ale bancii olandeze, precum si divizia de investment banking, Santander si-a extins activitatile in Italia si pe cele din Brazilia, iar Fortis a preluat activitatile bancare comerciale ale ABN Amro, precum si activitatile de administrare a averilor si activelor din Olanda.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO