Prima pagina

Primul showroom Ferrari din Romania se deschide maine, investitie de 5 mil. euro

Primul showroom Ferrari din Romania se deschide maine, investitie de 5 mil. euro
05.05.2008, 15:54 37

Forza Rossa, partenerul oficial Ferrari in Romania, va deschide maine primul showroom Ferrari din Romania, in zona aeroportului Otopeni, in urma unei investitii initiale de 5 milioane de euro, a declarat directorul de comunicare al Forza Rossa, Roxana Valcu.
Pentru Romania sunt alocate de catre uzina circa 10-15 masini pe an, care reprezinta si tinta de vanzari a Forza Rossa.
Compania Forza Rossa este detinuta de holdingul Central Europe Finance din Luxemburg, cu o participatie de 47,5% si persoanele fizice Ion Bazac, cu 47,5% si Camelia Bazac, cu 5%. In vecinatatea showroom-ului Ferrari vor mai fi construite in perioada urmatoare inca 3 unitati de prezentare pentru automobile de lux.
Astfel Radacini Motors planuieste in a doua jumatate a anului extinderea dealerului Cadillac pentru a include si brandul Corvette, iar Autoitalia va inaugura in februarie 2009 un showroom Infiniti.
Alte doua dealershipuri de lux vor fi construite in 2009 in zona Pipera de catre Porsche Romania, importatorul oficial al Bentley si Lamborghini, investitia fiind estimata la 12 milioane de euro. Piata automobilelor de lux din Romania a fost estimata anul tecut la 18 milioane de euro, potrivit statisticilor Ministerului de Interne fiind inmatriculate mai mult de 120 de automobile cu un pret de peste 120.000 de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO