Prima pagina

Pretul petrolului a depasit pentru prima data valoarea de 130 de dolari pe baril

21.05.2008, 13:56 16

Pretul petrolului a atins miercuri un nou nivel record, peste 130 de dolari pe baril, alimentat de temerile ca productia va ramane vulnerabila, de ezitarea OPEC de a majora productia de titei si de declinul dolarului, transmite AFP.

Cotatia petrolului Brent, de referinta pe bursa de la Londra, a atins miercuri, la ora 7:30 GMT, un nou maxim istoric, de 128,47 dolari pe baril.

Pretul petrolului, care a atins de la inceputul acestui an o serie de valori record, a depasit pentru prima data pragul psihologic de 100 de dolari pe baril la inceputul lunii ianuarie si a continuat trendul ascendent alimentat de declaratiile Organizatiei Statelor Exportatoare de Petrol (OPEC), de factori care au alimentat temerile legate de siguranta ofertei si de epuizarea rapida a rezervelor mondiale.

Dolarul a atins miercuri minimul din ultima luna fata de un cos de valute, pe fondul asteptarilor privind majorarea ratei de politica monetara din zona euro de catre Banca Centrala Europeana (BCE).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO