Prima pagina

Politia a inceput verificarile si la BPR

07.06.2000, 00:00 13



Directia Economica - Financiara din cadrul Inspectoratului General al Politiei a inceput verificarile preliminare la Cooperativa de Credit Banca Populara Romana (BPR), iar presedintelui bancii Ion Emil Botea i s-a pus in vedere sa nu paraseasca tara. Botea a fost convocat in cursul serii de luni la Politie pentru a da explicatii in legatura cu situatia creata la BPR in urma supendarii platilor si cu masurile pe care le va lua conducerea bancii pentru revenirea la normal, potrivit Mediafax. Presedintele BPR a precizat ca solicitarile de retragere a banilor de la banca insumeaza aproape 200 de miliarde lei, iar disponibilul in cont este de aproape 18 miliarde lei. Deponentii la BPR si-au cerut banii inapoi protestand in fata sucursalelor BPR.

Guvernul va reglementa in urmatoarele saptamani situatia bancilor populare, acestea urmand sa se incadreze in anumite norme, date de Banca Nationala a Romaniei. Se va elimina si confuzia generata de denumirea de banci populare care este atasata cooperativelor de credit pentru a se evita a fi asimilate cu bancile comerciale, asa cum se intampla in prezent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO