Prima pagina

Podesta promite amendarea raportului Nicholson

07.06.2001, 00:00 15



Parlamentul European va amenda raportul privind stadiul negocierilor de aderare a Romaniei la Uniunea Europeana intocmit saptamana trecuta de baroana Emma Nicholson.

Forma finala a textului, ce urmeaza sa intre in dezbaterea parlamentarilor europeni in luna septembrie, va fi mai "echilibrata" si mai "cuprinzatoare", a declarat ieri Guido Podesta, vicepresedinte al Parlamentului European, dupa intalnirile pe care le-a avut la Bucuresti cu premierul Adrian Nastase si cu presedintele Ion Iliescu.

Tema pe care s-a concentrat Emma Nicholson la intocmirea raportului - cea a copiilor institutionalizati - este importanta, dar Romania are multe alte probleme.

Eforturile Guvernului de a le rezolva trebuie evidentiate si apreciate, a spus Podesta, adaugand ca astazi sau la inceputul saptamanii viitoare se va intalni la Bruxelles cu Nicholson si cu alti oficiali ai Parlamentului European pentru a lamuri aceste aspecte, astfel incat forma finala documentului "sa aiba o abordare mult mai cuprinzatoare".

"Exista riscul sa focalizam un domeniu important, dar sa pierdem din vedere alte elemente complexe. Eforturile depuse pana acum de Guvern in procesul de aderare la Uniunea Europeana au darul sa ne multumeasca si sunt sigur ca Parlamentul European va reusi sa echilibreze forma finala a raportului", apreciat oficialul european.

El considera ca procesul de largire a Uniunii Europene trebuie sa se desfasoare "cat mai rapid". Cu toate ca exista diferente mari intre tarile candidate la aderare toate statele trebuie sprijinite din punct de vedere economic, politic si cultural, a spus vicepresedintele Parlamentului European. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO