Prima pagina

Pierderile masive ale AIG duc la schimbarea directorului general

16.06.2008, 10:12 15

Cel mai mare asigurator din lume, American International Group (AIG), a anuntat schimbarea Directorul general executiv Martin Sullivan, dupa ce grupul american de asigurari a consemnat pierderi record in ultimele doua trimestre ca urmare a crizei subprime, iar pretul actiunilor s-a injumatatit in ultimul an, transmite Reuters.

In locul lui Martin Sullivan, AIG a numit bancher cu vechime in cadrul Citigroup, Robert Willumstad, care ocupa deja functia de presedinte al asiguratorului.

Willumstad a declarat ca prioritatea lui este sa se intalneasca, in urmatoarele trei luni, cu reprezentanti ai autoritatilor de reglementare, ai agentiilor de rating si cu top-manageri care lucreaza cu AIG. Totodata, el a anuntat ca va concepe un plan de redresare a companiei pana la inceputul lunii septembrie.

Totodata, Willumstad cauta un nou director financiar, dupa ce Steven Bensinger a demisionat din aceasta functie in primul trimestru din 2008.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO