Prima pagina

Pfizer ar putea interveni pentru preluarea Ranbaxy

13.06.2008, 10:28 11

Pfizer, cel mai mare producator de medicamente din lume, ar putea licita pentru preluarea unei participatii de 65% din compania indiana Ranbaxy de la actionarii minoritari, au declarat surse familiare situatiei, citate de Business-Standard.com.

Ieri, Malvinder Mohan Singh, director si CEO al Ranbaxy, a semnat un acord prin care va vinde intreaga participatie de 34,82% detinuta la Ranbaxy pentru suma de 4,6 miliarde dolari (2,98 miliarde euro).

Pfizer, care a avut de asemenea discutii cu fondatorii Ranbaxy acum un an, ar putea prelua actiuni detinute de institutiile financiare si de alti investitori.

Intrebat despre aceasta posibilitate, un purtator de cuvant al Ranbaxy a declarat: "Am semnat un acord cu Daiichi Sankyo si acesta este final. Nu vom comenta cu privire la speculatiile din piata".

Ranbaxy Laboratories a preluat, in luna martie 2006, de la fondul de investitii Advent International, un pachet de actiuni reprezentand 96,7% din actiunile Terapia Cluj-Napoca, pentru 324 de milioane de dolari, in vederea extinderii activitatilor pe piata europeana. Dupa achizitie, Romania a devenit cea de-a treia piata ca marime, in cadrul grupului indian.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO