Prima pagina

Pensiile facultative au atras aproape 50% din angajatii Lafarge

04.06.2008, 09:58 20

"Din cei 1.490 de angajati ai Lafarge, 48% s-au inscris deja la pensii facultative. Pensiile private facultative sunt un beneficiu bun pe termen lung", spune Gabriel Matauan, HR & Public Affairs director in cadrul Lafarge Romania, "iar industria materialelor de constructii este caracterizata printr-o mai mare stabilitate a fortei de munca si o fluctuatie mai mica de personal decat alte domenii de activitate".

"Noi recrutam greu, dar ne si pleaca greu oamenii". Acest lucru se intampla si pentru ca cele mai multe dintre pozitiile deschise in cadrul companiei sunt tehnice si destul de specializate. "Industria materialelor de constructii nu este un domeniu in care vii astazi si pleci maine. In momentul in care construiesti o fabrica undeva, ramai acolo pentru multa vreme. Pensiile facultative rimeaz bine cu politicile noastre de resurse umane si de industrie", spune Matauan.

Ziarul Financiar va organiza joi, ora 9,30, la hotelul Marriott, seminarul "Un an de la lansarea pensiilor facultative. cat trebuie economisit pentru o pensie de 1.000 de euro pe luna", la care vor participa Ministrul Muncii, Paul Pacuraru, Presedintele Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, Mircea Oancea si Presedintele Casei Nationale de Pensii si Asigurari Sociale, Mariana Campeanu, impreuna cu reprezentanti ai companiilor de pensii private si ai firmelor de consultanta.

Pensiile facultative sunt la un an de la lansare, timp in care au strans doar 80.000 de contribuabili. Aceasta dovedeste ca oamenii se bazeaza inca pe stat si pe reglementarile sale sa le poarte de grija pentru batrinete si nu pe fortele proprii. Putini stiu insa ca pentru o pensie confortabila, trebuie economisit din timp mult mai mult decat ne obliga statul, pentru pensia publica si pensia privata obligatorie.

Vor fi primele plati ale companiilor in contul pensiilor angajatilor un impuls pentru dezvoltarea pietei pensiilor facultative?

Vor dori oamenii sa economiseasca mai mult cand vor vedea ca se strang primii bani in conturile de pensii private?
Cat va fi piata pensiilor facultative pana la sfarsitul anului?

Cat trebuie sa economiseasca acum o persoana care mai are 30 de ani pina la pensie pentru a avea la 60 de ani un venit de 1.000 de euro pe luna calculat la puterea actuala de cumparare?

Click aici pentru inscrieri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO