Prima pagina

Pacuraru: Majorarea salariului minim ar putea provoca o reactie in cascada

26.06.2008, 18:21 15

Ministrul Muncii, Paul Pacuraru, a spus astazi ca majorarea salariului minim pe economie de la 500 la 540 de lei ar putea avea efecte negative asupra economiei.

"Problema majora nu o reprezinta cresterea salariului minim, pentru ca asta ar insemna o cheltuiala a bugetului de 63,7 milioane lei. Insa daca se majoreaza salariul minim, automat va creste si media salariala la nivel national. Acest lucru ar putea produce o reactie in cascada, cu efecte nedorite asupra indicatorilor macroeconomici, ducand printre altele la cresterea inflatiei", a declarat Paul Pacuraru.

In maximum 10 zile, reprezentantii Ministerului Muncii si Premierul Calin Popescu Tariceanu vor avea o intalnire cu sindicatele si patronatele in urma careia se va decide daca va avea loc o crestere a salariului minim cu 40 de lei.

In ceea ce priveste marirea tarifului la gaze, anuntata de ANRE (Agentia Nationala de Reglementare in Energie), ministrul a precizat ca Executivul a hotarat sa acorde un ajutor suplimentar de 150-200 milioane lei pentru compensarea majorarii de preturi. Banii vor fi destinati familiilor sau persoanelor nevoiase cu venituri lunare mai mici de 615 lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO