Prima pagina

Opt militari macedoneni ucisi la Tetovo

30.04.2001, 00:00 15



Opt soldati si politisti macedoneni au fost ucisi, sambata seara, la granita cu provincia sarba Kosovo, intr-o ambuscada organizata de gruparile de gherila albaneze, relateaza Mediafax.

Doi membri ai fortelor macedonene au fost raniti in cursul aceluiasi incident, a declarat Gheorghi Trendafilov, purtatorul de cuvant al Ministerului Apararii.

Militarii si politistii care patrulau in zona au fost atacati de "teroristi albanezi" in satul Vejce, din regiunea Tetovo, in nord-vestul Macedoniei, la granita cu Kosovo, a precizat putatorul de cuvant.

Secretarul general al NATO, George Robertson, s-a declarat "indignat si consternat" de atacul impotriva fortelor de securitate macedonene.

"Am fost consternat si indignat de anuntul referitor la ambuscada asupra unor vehicule ale fortelor de securitate macedonene, in apropiere de Tetovo", afirma Robertson intr-un comunicat.

Adresand condoleante familiilor victimelor, Robertson a adaugat ca Forta internationala de pace din Kosovo (KFOR) va face tot posibilul pentru a asigura un control strict asupra frontierei dintre Kosovo si Macedonia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO