Bănci și Asigurări

Omniasig si TBIH isi fac companie de pensii private

18.05.2007, 17:25 21

Omniasig si TBIH, ambele controlate de grupul Vienna Insurance, isi vor infiinta o companie specializata in administrarea de pensii private.
Pentru constituirea acestei companii, Omniasig a depus deja o cerere de autorizare la Comisia de Pensii Private (CSSPP). Viitoarea companie va administra atat fonduri de pensii facultative (pilonul III), cat si un fond de pensii obligatorii (pilon II). "Vom avea un singur fond de pilon III la inceput, dupa care vom mai lansa unul intr-un an de la startul sistemului," a declarat Cristina Nitescu, managerul de pensii al companiei.
Ea a precizat ca noua companie de pensii a grupului Vienna Insurance tinteste o cota de piata de 10%-12% din pensii, "asemanatoare cu cea detinuta de companiile grupului Vienna Insurance in Romania pe piata asigurarilor".
In afara de Omniasig, atat BCR, cat si Interamerican au depus la CSSPP cereri pentru constituirea unei societati specializate in pensii in ultima saptamana. Per total, numarul jucatorilor interesati de sistem a ajuns la opt companii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO