Prima pagina

Numarul firmelor amenintate de faliment s-a dublat in primele sase luni ale anului

06.08.2008, 19:32 17

Numarul companiilor care au intrat in insolventa si risca falimentul in primul semestru anul acesta este dublu fata de aceeasi perioada anul trecut, potrivit datelor de la Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC).
Astfel, in primele sase luni anul acesta s-au inregistrat 7.499 de companii intrate sub incidenta legii privind insolventa, fata de 3.553 in aceeasi perioada anul trecut, in crestere cu 111%.
Insolventa are loc in momentul in care o companie se afla in insuficienta de plata a datoriilor. In momentul in care o companie devine insolventa, ea trebuie sa genereze cash pentru a renegocia creditele curente, iar cele care nu reusesc sa depaseasca prin actiunile pe care le intreprind starea de insolventa vor fi supuse lichidarii activelor si in final procedurii de faliment. Deci, prelungirea starii de insolventa poate duce la faliment, insa in acelasi timp poate fi si o situatie temporara care va fi depasita.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO