Prima pagina

Lupte de strada la Napoli

19.03.2001, 00:00 22



Mii de demonstranti impotriva globalizarii s-au ciocnit cu fortele de ordine in orasul italian Napoli, unde are loc Forumul Global, o reuniune a sefilor de stat si de guvern si a liderilor din domeniul tehnologiei din inrteaga lume, informeaza BBC.

Politia a folosit gaze lacrimogene si gloante de cauciuc impotriva celor circa 20.000 de manifestanti, dupa ce acestia au trecut de barajele ridicate pentru a-i impiedica sa se apropie de sala de conferinte.

Peste 100 de persoane au fost ranite in urma confruntarilor, inclusiv un comandant de politie internat cu rani grave la cap. Protestatarii, coordonati de organizatia "No Global Network", au atacat politia cu pietre din pavaj, fumigene si au incendiat mai multe pubele de gunoi.

Martorii oculari afirma ca piata centrala din Napoli arata ca un camp de batalie, in timp ce ambulantele carau ranitii. Unii ziaristi si politicieni au acuzat autoritatile de folosirea gratuita a fortei, dar comandantul politiei locale afirma ca oamenii sai au fost atacati si au reactionat in consecinta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO