Prima pagina

Lobby european in favoarea Austriei

08.06.2000, 00:00 20



Liderul celui mai mare grup politic din Parlamentul European le-a cerut ieri celor 14 parteneri ai Austriei din cadrul Uniunii Europene sa ridice pana la sfarsitul acestei luni sanctiunile impuse Vienei.

Crestin-democratul german Hans-Gert Pottering, care este si presedintele Partidului Popular European (PPE), a spus ca ridicarea sanctiunilor impuse Austriei in urma includerii extremei-drepte in guvern este "urgenta si necesara pentru viitorul integrarii europene", relateaza Reuters. El a cerut Portugaliei sa incerce ridicarea sanctiunilor inainte de a preda Frantei, la 1 iulie, presedintia UE. Parisul a afirmat ca va avea o atitudine ferma impotriva Vienei.

Intr-un interviu publicat ieri de cotidianul "Le Figaro", sefa diplomatiei austriece, Benita Ferrero-Waldner, a reafirmat faptul ca Austria nu exclude posibilitatea de a impiedica reformele institutionale ale UE in cazul mentinerii sanctiunilor impuse de partenerii sai europeni.

"Presedintia portugheza nu s-a incheiat si trebuie sa facem tot ce este posibil pentru a obtine ridicarea sanctiunilor inainte de acest termen", a adaugat Ferrero-Waldner.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO