Prima pagina

Ivan si irlandezii pun 100 mil. euro in real estate

Ivan si irlandezii pun 100 mil. euro in real estate

Marius Ivan a castigat peste 20 mil. euro din afacerile Dufa si Henkel Bautechnik

28.09.2006, 20:09 60

Omul de afaceri Marius Ivan, unul dintre fondatorii afacerii cu lacuri si vopsele Dufa Romania si fostul director general al Henkel Bautechnik Romania, a investit anul acesta aproximativ 100 de milioane de euro pe piata imobiliara din Capitala, impreuna cu investitori irlandezi.
Cea mai mare parte a fondurilor, provenite mai ales din imprumuturi bancare, a fost alocata pentru achizitia de terenuri in vederea dezvoltarii unor proiecte de anvergura.
"Intentionam ca in urmatorii 3 - 5 ani sa lansam cateva proiecte majore pe piata dezvoltarilor imobiliare. Valoarea acestor proiecte va fi de circa 300 - 350 de milioane de euro", a declarat pentru Ziarul Financiar Marius Ivan, presedintele grupului de firme Creativ, care activeaza pe piata de real estate.
Marius Ivan are o participatie de 50% in Creativ, restul actiunilor fiind detinute de catre firma Kenaston Holdings, in spatele careia se afla investitori irlandezi.
"Odata cu realizarea acestui parteneriat am lansat grupul Creativ Global Property, in cadrul caruia se vor derula toate proiectele noastre viitoare. Compania se va concentra pe realizarea de proiecte de dezvoltare in toate sectoarele importante: comercial, retail, rezidential si industrial", spune Ivan.
De numele omului de afaceri se leaga dezvoltarea de la zero a companiei de lacuri si vopsele Dufa, unul dintre primii patru jucatori de profil. Marius Ivan a facut in ultimul an doua exit-uri prin vanzarea participatiei de 40% din afacerea Dufa, respectiv 35% din producatorul de materiale de constructii Henkel Bautechnik Romania. In prima tranzactie, Ivan a incasat circa 7,2 mil. euro, iar din afacerea incheiata cu Henkel - circa 13 mil. euro.
Sumele obtinute in urma exit-urilor au fost investite in firma imobiliara Creativ si in reteaua Global Real Invest din domeniul materialelor de constructii, afacere in care este implicat si concernul german Interpares Mobau Interbaustoff.
Ivan s-a lansat in real estate, unde are deja un proiect de birouri de clasa A-North Gate Center, in Pipera -, estimat la 21 de milioane de euro. Cele doua imobile din cadrul proiectului vor dispune de o suprafata inchiriabila de 21.000 mp, urmand a fi finalizate catre sfarsitul acestui an.
"In scurt timp vom anunta un nou proiect de amploare in zona Pipera. Intentionam sa selectam pentru acesta un arhitect de renume international, care sa lucreze cu echipa noastra locala", spune Ivan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO