Prima pagina

Israelienii de la Carmel dau 400 mil. euro pentru 3.000 de apartamente

24.06.2008, 20:06 28

Dezvoltatorul imobiliar Carmel Investments Group, controlat de investitori israelieni, va investi in urmatorii cinci ani 400 mil. euro in constructia a circa 3.000 de apartamente si 50 de vile in Bucuresti si Cluj-Napoca, primul proiect urmand sa fie realizat in zona Pipera din Capitala.
"Primul proiect, denumit Green Vista, va fi construit langa scoala americana din zona Pipera. Investitia pentru acest proiect se ridica la 30 - 35 mil. euro. In afara de acesta, am mai achizitionat trei terenuri, doua in Bucuresti si unul in Cluj-Napoca", a declarat directorul executiv al Carmel International Group, Jacques Beer.
Proiectul din Pipera va avea o suprafata construita de 37.500 metri patrati si va fi alcatuit din trei cladiri, totalizand 229 de apartamente.
"Ne adresam clasei medii de clienti, credem ca zona in care va fi amplasat proiectul va atrage persoanele care vor lucra in cladirile de birouri care sunt in constructie in zona", a spus Shlomo Grofman, presedintele Comitetului Executiv al grupului.
Complexul este construit pe un teren de peste 9.000 de metri patrati, preturile locuintelor urmand sa fie cuprinse intre 1.350 de euro/mp plus TVA si 2.000 de euro/mp. Pana acum compania a vandut 30 de apartamente din totalul de 229, zece dintre acestea fiind achizitionate de Cefin Group, au precizat reprezentantii investitorului. Pentru finantarea lucrarilor de constructie, compania va utiliza atat surse proprii, cat si credite de la Alpha Bank. Lucrarile de constructie au inceput in august anul trecut si vor fi finalizate in 2009. Antreprenorul general al Green Vista este grupul Consola.
Cel mai mare proiect al dezvoltatorului pe piata romaneasca va fi localizat in Cluj-Napoca, in Cartierul Buna Ziua, si va cuprinde 1.500 de apartamente.
"Ansamblul Hill Top este cel mai mare pe piata romaneasca, urmand sa aiba o suprafata construita de 180.000 metri patrati, dezvoltat pe un teren de 71.000 metri patrati", a aratat Grofman.
Lucrarile de constructie vor incepe in luna august si se vor desfasura pe o perioada de cinci ani.
De asemenea, Carmel va construi 1.000 de apartamente in Bucuresti, tot in zona Pipera, in cadrul ansamblului Pipera Boulevard, pentru care compania este in curs de finalizare a proiectului. Ansamblul va fi dezvoltat pe un teren de 32.800 metri patrati si va avea o suprafata construita de 100.000 metri patrati. Constructia complexului va avea loc intre luna noiembrie 2008 si sfarsitul anului 2013.
Tot in Bucuresti, dar in zona Otopeni, dezvoltatorul mai detine un teren de 21.700 metri patrati, unde va construi 50 de vile, totalizand 10.000 metri patrati. Lucrarile de constructie vor incepe in 2009.
"Pentru aceste proiecte vom oferi detalii legate de valoarea investitiei in lunile urmatoare. Valoarea totala a investitiei in cele patru proiecte se va ridica la 400 milioane euro, inclusiv costul de achizitie a terenurilor", a mai spus Jacques Beer. El a aratat ca valoarea terenurilor achizitionate pentru cele patru proiecte se ridica la 50 milioane euro.
Carmel Investments este listat la Bursa de la Tel Aviv, participatia majoritara fiind detinuta de familia Beer, care este implicata in activitati de comert si investitii imobiliare. Grupul este prezent pe piata romaneasca din 2005.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO