Prima pagina

INS: Crestere economica de 5,6% in T2, 5,8% la 6 luni

04.09.2007, 10:02 6

Economia Romaniei a crescut in trimestrul al doilea al anului cu 5,6% fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar in primul semestru a crescut cu 5,8%, potrivit datelor prezentate astazi de Institutul National de Statistica.

Cresterea se traduce intr-un produs intern brut de 86,7 miliarde de lei (27 de miliarde de euro) in al doilea trimestru si de 155,2 miliarde de lei (46,7 miliarde de euro) cumulat pentru primele sase luni.

Trei specialisti dintre cei 15 chestionati de ZF in urma cu o saptamana au estimat corect cifra comunicata de Statistica. Ion Ghizdeanu (presedintele Comisiei Nationale de Prognoza), Dragos Cabat (vicepresedintele Asociatiei Analistilor Financiari) si Lucian-Liviu Albu (directorul Institutului de Prognoza Economica al Academiei Romane) au estimat corect ca economia a crescut cu 5,8% in prima jumatate a anului.

Estimarea medie a panelului de 15 specialisti era de 6,05%, astfel incat economia a crescut practic sub asteptarile majoritatii analistilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO