Prima pagina

India produce analize in lohn pentru Wall Street

10.09.2008, 16:59 8

Pierderile Wall Street-ului devin rapid castigurile Indiei, scrie The New York Times, preluat de BUSINESS Magazin. Dupa ce au externalizat in India o mare parte din munca de back-office, bancile exporta locuri de munca mai complexe spre orase mai putin costisitoare decat New Yorkul, Londra si Hong Kongul, fie la propriile sucursale, fie la terti.
Directorii bancilor numesc acest schimb "externalizarea culegerii informatiilor", "offshoring" sau "externalizare cu valoare ridicata". Afecteaza cam pe toata lumea, inclusiv grupuri ca Goldman Sachs, Morgan Stanley, JPMorgan, Credit Suisse si Citibank, ca sa numim doar cateva. Cele mai afectate posturi pana acum sunt cele cu program extenuant, ocupate de obicei de proaspat absolventi ai unor scoli de afaceri - cercetatori asociati si bancheri juniori din echipe de pregatire a unei tranzactii - platiti cu salarii de sase cifre, de pana in jumatate de milion de dolari pe an.
Cititi mai multe despre cum isi externalizeaza Wall Street-ul diverse activitati in India pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO