Prima pagina

Google ar putea lansa un serviciu similar Wikipedia

14.12.2007, 17:28 19

Google, compania care detine cel mai mare motor de cautare din lume, ar putea lansa propria enciclopedia online interactiva, atacand astfel pozitia Wikipedia, scrie presa internationala.
Serviciul, denumit Knol, este in prezent in faza de testare si si-a propus sa colecteze si sa organizeze informatiile incarcate de utilizatori din toate domenile de activitate.
Intentia Google a adus in actualitate si alte oferturi ale companiei americane de a transforma comportamentul online - cu toate ca unele servicii precum Google Base, conceputer drept baze de date deschide menite sa colecteze bunuri scoase la licitatie, nu a reusit sa atraga un numar mare de utilizatori.
Cu ajutorul Knol, oricine va putea edita o pagina de internet despre orice subiect dorit, ulterior aceasta fiind indexata de Google si alte motoare de cautare. De asemenea, autorii vor putea benecia si de venituri rezultate din publicitatea livrata pe pagina editata de ei. Google a oferit unele detalii cu privire la modul in care va oferi calificativele de eficienta, speficicand ca utilizatorul va contribui cel mai mult la calificatiul acordat fiecarui material.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO