Prima pagina

Gandul: Bursa nocturna de zarzavaturi

21.03.2008, 09:26 32

Piata de Gros Rahova este locul unde taranii ingheata noapte de noapte ca sa-si vanda legumele si zarzavaturile la vrac catre buticari si tarabagii, informeaza Gandul.

Putinii producatori acceptati ca furnizori de catre retaileri trebuie sa plateasca 12 taxe de raft si sunt impovarati de politica retururilor, care-i fac saraci lipiti.

E patru dimineata si afara-s minus doua grade.

In Piata de Gros Rahova, tinut uitat de lume de la periferia Bucurestiului, taranii negociaza cu patronii de tarabe si buticarii cursul zilei la ceapa, mere, varza, cartofi si patrunjel.

Azi, kilul de cartofi e 50 de bani, legatura de patrunjel 20 de bani, ridichile 50 de bani si merele intre 1 si 3 lei, dupa soi. Pana se lumineaza de ziua, cine are bafta a vandut tot. Ghinionistii isi cara legumele si zarzavaturile inapoi acasa sau stau cu ele inca o zi, sperand ca-n noaptea urmatoare vor bea aldamasul cu vreun negustor. Insiruite pe patru randuri, masinile gem sub greutatea roadelor pamantului. Cosmin (22 de ani) si Radu (25), flacai din Jilava, au indesat intr-un portbagaj de Dacie rablagita 250 de salate si pe bancheta din spate inca pe-atatea. Gandul

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO