Prima pagina

Forbes: Bill Gates, cel mai bogat om din lume, pentru al 13-lea an la rand

Forbes: Bill Gates, cel mai bogat om din lume, pentru al 13-lea an la rand
09.03.2007, 15:06 170

Bill Gates se mentine pe prima pozitie in topul Forbes privind cei mai bogati oameni din lume, pentru al treisprezecelea an la rand, cu o avere de 56 miliarde de dolari, urmat de Warren Buffet, directorul general al Berkshire Hathaway, a carui avere este estimata la 52 miliarde de dolari, potrivit topului publicat de Revista Forbes.
Cu toate acestea, mexicanul Carlos Slim Helu castiga puternic teren, si se situeaza pe pozitia a treia, cu o avere de 50 de miliarde de, cu 19 miliarde de dolari mai mult fata de anul trecut. Ascensiunea mexicanului este cea mai mare inregistrata de oricare alt miliardar din lume in ultimii zece ani.
Slim, ale carui afaceri includ domeniul telecomunicatiilor, bancar, energie, tutun si multe altele, a construit o avere inimaginabila intr-unul din cele mai sarace state din emisfera vestica si este pe cale sa-l depaseasca pe omul de afaceri american, Warren Buffett, aflat pe pozitia a doua in topul anual al Forbes, dupa liderul clasamentului, Bill Gates, scrie Forbes.
Ierarhia primilor 10 cei mai bogati oameni este completata de fondatorul Ikea, suedezul Ingvar Kamprad si familia acestuia - 33 miliarde de dolari, urmat de Lakshmi Mittal - 32 miliarde de dolari, Sheldon Adelson - 36,5 miliarde de dolari, Bernard Arnault - 26 miliarde de dolari, Amancio Ortega - 24 miliarde de dolari, Li Ka-shing - 23 miliarde de dolari si David Thomson - 22 miliarde de dolari.

Clasamentul din acest an cuprinde 946 de persoane cu averi de peste un miliard de dolari, cu 19% mai mult decat in 2006, iar activele nete detinute de acestia au crescut cu 35%, la 3.500 miliarde de dolari.

Dintre cei 178 de noi intrati, 19 provin din Rusia, 14 din India, 13 din China, 10 din Spania. Topul din acest an include, de asemenea, primii miliardari din Cirpu, Oman, Romania si Serbia, relateaza Forbes.

Ion Tiriac, in varsta de 67 de ani, figureaza pe locul 840, cu o avere de 1,1 miliarde de dolari. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO