Prima pagina

Fondurile de obligatiuni si-au dublat activele in primul semestru

Fondurile de obligatiuni si-au dublat activele in primul semestru
08.07.2008, 16:55 12

Activele fondurilor mutuale au scazut cu 6,1% pana la 896 de milioane de lei in primul semestru al anului, arata raportul emis de Asociatia Administratorilor de Fonduri (AAF). Fondurile de obligatiuni au inregistrat o evolutie record in primul semestru, raportand o dublare a activelor pana la 147 de milioane de lei, spre deosebire de fonduri de actiuni care au pierdut peste 40% din active in primele sase luni. Performanta raportata de fondurile de obligatiuni se datoreaza in mare parte corectiilor bursiere care au deplasat atentia investitorilor spre plasamente cu grad de risc scazut.
Cel mai performant fond mutual a fost fondul de obligatiuni Stabilo, administrat de societatea Pioneer Asset Management, care la sfarsitul lunii iunie raporta un randament anual de 11,2%. Clasamentul administratorilor de fonduri este in continuare dominat de BCR Asset Management, care a ajuns sa detina o cota de 27,4% din piata.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO